Byron va lansa cel de-al patrulea album printr-un spectacol la Palatul Copiilor

Sambata, pe 16 martie 2013, de la ora 20:00, trupa byron va lansa cel de-al patrulea album printr-un spectacol la Palatul Copiilor din Bucuresti, urmand ca mai apoi sa plece intr-un turneu national de promovare.

Albumul va contine 13 piese noi, va fi disponibil in doua editii distincte – „30 Seconds of Fame” in limba engleza si „30 de secunde de faima” in limba romana – si, pe langa membrii trupei, se vor face auziti pe el si mai multi muzicieni invitati. Din cauza dificultatii de a aduce toti invitatii in acelasi loc, inregistrarile pentru album s-au desfasurat la Bucuresti, Timisoara si Los Angeles!

Una dintre piesele noi contine o partitura extinsa de vioara, si a fost o mare bucurie pentru baietii din byron cand violonistul Alexander Balanescu le-a acceptat invitatia de a aparea pe album. „Pe Alexander Balanescu l-am cunoscut prin buna noastra prietena Ada Milea. La inceput ne-am temut ca nu vom putea sa ne sincronizam programele, el fiind atat de ocupat si calatorind atat de mult, dar in cele din urma am reusit sa ne vedem intr-o zi la studioul nostru din Bucuresti. A improvizat partea de vioara pe una din piesele noastre – trei straturi sonore distincte, de fapt – si m-a impresionat prin calmul sau desavarsit. A fost o enorma bucurie sa lucram alaturi de el”, spune solistul Dan Byron.

Colaborarea cu Luiza Zan (voce) a venit natural, dupa ce byron au avut-o ca invitata la un concert unplugged in vara lui 2012. „Luiza apare pe mai multe piese. Dupa concertul unplugged din august, unde am avut-o invitata, a devenit clar pentru noi ca o vom chema pe urmatorul nostru album – desi ea poate nu stia asta atunci. Ne intelegem extraordinar din punct de vedere muzical, iar unele improvizatii cu care a venit in studio ne-au lasat pe toti cu gurile cascate”, isi aminteste Dan Byron.

Petre Ionutescu (trompeta – Blazzaj) nu este o aparitie noua in lumea byron; el a mai fost invitat si pe albumul din 2009, „A Kind of Alchemy”. Dan Byron isi aminteste: „Cand i-am trimis piesa noua, exista deja schita unei trompete acolo, asa cum imi imaginam eu ca ar putea sa sune. Petre a inregistrat atat o varianta apropiata de ce i-am trimis, cat si ceva complet original, improvizat de el – varianta lui a sunat, fireste, de mii de ori mai bine”. Trompeta a fost inregistrata la Timisoara in studioul AudioTM al lui Utu Pascu.

Sectiunea de coarde a fost inregistrata la Los Angeles de catre muzicienii Pablo Hopenhayn (vioara, viola) si Juan Ignacio Emme (violoncel), membri Esession Strings, din CV-ul carora fac parte colaborari cu Disney, Pixar si Orchestra Simfonica a tarii Bascilor. Pe noul album mai apare de asemenea muzicianul Mircea Mutulescu (oboi), vocalist in grupurile Jazzappella si The Boxes. si sa nu uitam ca pe una dintre piese apare cantand in cor insusi publicul byron, inregistrat de catre trupa in timpul concertului Impromptu 6 de la Clubul taranului!

Albumul byron – „30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faima” a fost inregistrat, mixat si masterizat in studioul Real Sound & Vision, avandu-l ca producator pe Victor Panfilov. Grafica albumului este realizata de catre 6fingers dupa un concept original.

Biletele la concertele de lansare din Bucuresti si din tara ofera loc pe scaune in salile de spectacol, sunt disponibile in numar limitat si s-au pus in vanzare online pe www.eventim.ro (http://bit.ly/turneu-byron) si in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).

O serie de evenimente InterArtist si byron Management.

Byron este o formatie de rock alternativ/progresiv. Din 2006 si pana azi au lansat 3 albume de studio („Forbidden Drama”, „A Kind of Alchemy” si „Perfect” – un album de prelucrari dupa melodii romanesti). Trupa are la activ si doua productii video – „Acoustic Drama”, primul DVD unplugged romanesc, si „Live Underground in salina Turda”, primul concert romanesc difuzat pe HBO si disponibil pe disc Blu-ray.

byron:

Dan Byron – voce, chitara acustica, flaut

Costin Oprea – chitara electrica

6fingers – clape, chitara acustica, voce

Laszlo Demeter – bass

Dan Georgescu – tobe

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un comentariu

Powered by WordPress